суботу, 7 січня 2017 р.

Прання постільної білизни

Постільна білизна - обов'язковий атрибут гігієни і солодких снів, а значить, необхідність її прання час від часу виникає у кожного. Догляд за постільною білизною має власні нюанси і тонкощі, які необхідно враховувати, якщо Ви хочете продовжити термін життя і зберегти якість улюблених текстильних речей.

Частота прання: чи є строгі правила?

Прання постільної білизни проводиться у міру потреби, але не можна допускати сильних забруднень. Рекомендована частота прання білизни для сну - один раз в тиждень: в цьому випадку прати його можна в щадному режимі з використанням мінімуму агресивної хімії.

Підготовка: не менш важлива, ніж сама прання

Перед тим, як відправити білизну в машинку, ретельно розсортуйте її за ступенем забрудненості і кольором. В куточках під-ковдр і наволочок нерідко збирається наповнювач ковдри і подушок. Його потрібно видалити, а вивернуті навиворіт білизну витрусити від залишків ворсу і пуху. Разом прати допускається постільну білизну одного кольору або схожого забарвлення. Не можна змішувати текстиль теплих і холодних відтінків.

Машинне прання постільної білизни

Режим - визначається ступенем забрудненості і типом тканини, з якої пошито білизна. Правила безпечного прання вказані на етикетках текстильних виробів: надруковані на них міжнародні символи визначають гранично допустиму температуру, дозволену інтенсивність віджимання і режим, в якому можна проводити сушку.
Засоби для прання - пральний порошок, відбілювач, плямовивідник, кондиціонер або ополіскувач - зробити остаточний вибір допоможе все та ж незамінна етикетка.
Доцільність додавання тих чи інших засобів визначається типом тканини, обраної для прання програмою і особистими уподобаннями.

Маніпуляції з чистою білизною

Сушити постільну білизну краще в добре розправленому вигляді: так вона висохне швидше і на ній буде менше складок і зморшок. Ще недавно вважалися обов'язковими процедури накрохмалювання і ретельного прасування постільної білизни сьогодні рекомендується не робити: вони погіршують якості тканини, які є вкрай важливими для забезпечення комфортного сну.

Немає коментарів:

Дописати коментар