четвер, 12 січня 2017 р.

Щоб шубка блищала

Прання хутряних виробів - процес досить непередбачуваний. Якщо заздалегідь не провести тест на міцність матеріалу, можна зіпсувати хутряну річ, яка більше не підлягатиме відновленню. Вся справа в тому, що вода в сукупності з миючим засобом може вимити з тканини, на якій закріплено хутро, всі жири, які відповідають за еластичність матеріалу. Тому перед тим, як приступити до прання хутра, необхідно провести невеликий тест.

Вам знадобиться: миючий засіб, нашатирний спирт, манна крупа / дитяча присипка / тальк, щітка, оцтова есенція / гліцерин, спирт.

У 50 мл ємкості з теплою водою крапніть одну краплю миючого засобу і дві краплі нашатирного спирту, потім нанесіть по краплі даного розчину на різні ділянки сполучної тканини і дочекайтеся вбирання, після чого потягніть матеріал в різні боки. Якщо тканина буде рватися, це означає, що її не можна піддавати обробці, у всіх інших випадках чистку виробу виробляти можна.

Завантажте виріб в пральну машинку, попередньо обравши делікатний режим. Пам'ятайте, головна мета - підготувати хутро до подальшого чищення. По завершенні процесу прання, просушіть як слід виріб і переходите до наступного кроку.

Тепер, коли хутро підготовлено до подальшої глибшої обробки, візьміть суху манну крупу, дитячу присипку або тальк. Насипте обраний засіб в тазик і помістіть туди хутро. Потім ретельно втирайте обраний засіб в хутряний виріб так, ніби ви його перете. Чим ретельніше ви будете це робити, тим брудніше ставатиме засіб, а хутро, при цьому, буде очищатися.

Струсіть очищувальний компонент з очищеного хутра і гарненько прочешіть його щіткою, щоб в ньому не залишилося зайвих сипучих речовин.

Щоб додати вашому хутряному виробу колишній блиск, злегка змовчіть його оцтовою есенцією або гліцерином і, не чекаючи повного висихання, протріть його ганчіркою змоченою в спирті. Тепер ваше хутро знову заграє в променях сонця, знайде частково втрачені при пранні якості і буде виглядати як нове.

... І штучний

... Штучне хутро поступово витісняє натуральне - і це зрозуміло. Воно дешевше і легше. Часом штучне хутро по своїй фактурі нічим не відрізняється від натурального. У нього є і ще одна істотна перевага. За ним дуже зручно доглядати. Вироби з штучного хутра можна періодично прати.

На кожному фабричному виробі зі штучного хутра обов'язково є етикетка або хоча б ярличок, де вказані умови прання. Прати можна не всі вироби, але в більшості випадків це можливо. Як правило, вироби зі штучного хутра перуть вручну при температурі близько 40 ° С із застосуванням спеціальних або універсальних миючих засобів. Можна скористатися і пральною машиною, якщо у неї передбачений щадний режим.

До прання почистіть виріб зі штучного хутра. Найкраще для цієї мети підійде пилосос з м'якою щіткою. Пройдіться пилососом по всьому виробу з лицьової та зворотньої сторони. Потім завантажте його в пральну машину, включивши режим делікатного прання.

Штучне хутро можна також прати вручну. Приготуйте мильний розчин. Можна застосовувати універсальний пральний порошок або якісне господарське мило. Вмочіть в розчині звичайну одежну щітку і почистіть виріб. Промийте виріб теплою проточною водою, потім просушіть при кімнатній температурі. Не слід сушити штучне хутро на батареї парового опалення або поруч з нагрівальними приладами.
Особливої ​​турботи потребують білі вироби, особливо якщо їх не можна прати. На них нерідко з'являються жовті плями. Змішайте лимонний сік з водою в пропорції 1:1. Вмочіть в цього щітку і акуратно виведіть жовтизну.

Після прання акуратно вичавити виріб. Найкраще загорнути його в бавовняну тканину і обережно видавити воду. Те ж саме зробіть після полоскання. Викручувати штучне хутро не можна.
Повісьте виріб на плічки. Штучне хутро зазвичай не розтягується, тому сушити на горизонтальній поверхні не обов'язково. Сушіть виріб при кімнатній температурі.

Немає коментарів:

Дописати коментар