пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Правила прання

Сучасні пральні машини-автомати значно спростили процес прання, проте до рівня, коли всі брудну білизну можна було б без розбору завантажити в «пралку» і натиснути на єдину кнопку, прогрес ще не дійшов. Перед пранням брудні речі необхідно розсортувати за кольором і типом тканини таким чином, щоб вони добре відіпралися і при цьому зберегли свій початковий зовнішній вигляд, не "сівши» і не змінивши свій колір. Як саме це зробити - Ви дізнаєтеся з цієї статті.



Перед пранням в першу чергу необхідно звернути увагу на етикетки з маркуванням одягу і відкласти в сторону речі, які потребують більш делікатного прання. За бажанням до них можна додати слабо забруднені речі з більш грубих тканин, однак при цьому вони повинні бути сумісні за кольором і умовами прання. Сильно забруднені речі стираються окремо від інших.

Окремо також стираються білі і кольорові речі - при недотриманні цього правила останні можуть злиняти. При цьому необхідно враховувати тип матеріалу, з якого виготовлений ​​одяг - шерсть і шовк слід прати окремо від бавовни та льону. Крім того, не варто змішувати бавовну і синтетику.

Білизну різного розміру рекомендується прати разом: це підвищить якість прання, а при віджиманні дозволить речам більш рівномірно розподілитися по барабану. При цьому дуже дрібні речі (шкарпетки, носові хустки, шнурки і т.п.), а також білизна з зміцнювальними елементами (бюстгальтери), слід прати в спеціальному лляному мішечку, оскільки, в іншому випадку дрібні предмети можуть потрапити в механізм пральної машини і привести до його поломки. З цієї ж причини перед пранням необхідно ретельно перевіряти всі кишені одягу.
Завантажувати білизну в барабан необхідно вільно, стежачи за тим, щоб на речах не було складок. При цьому не можна перевищувати норму максимального завантаження, зазначену виробником пральної машини, інакше якість прання буде низькою.

Немає коментарів:

Дописати коментар