неділю, 8 січня 2017 р.

Як доглядати за верхнім одягом

Отже, в першу чергу, верхній одяг завжди повинний бути добре просушений. Для того, щоб сушка проходила більш швидко і ефективно, а виріб не м'явся, утворюючи щільні складки, не лінуйтеся розміщувати свої куртки, плащі та пальто на вішалках-плічках. Дуже важливо, щоб вішалки відповідали розміру одягу що висить на них. В іншому випадку вам доведеться мати справу з деформацією тканини. Категорично не рекомендується вішати один предмет верхнього одягу на інший.



  • Ні в якому разі не посипайте свої хутряні шуби нафталіном і іншими протівомолевимі препаратами! Це псує хутро! Досить буде, якщо Ви просто розмістите кілька кульок препарату в кутах і на полицях шафи.
  •  Дуже простий догляд за зимовою та осіннім одягом з синтепоновим утеплювачем. Синтепон не деформується при намоканні, а значить, такі куртки можна прати. Причому прати їх дозволено навіть в пральній машині, налаштувавши її на режим делікатного прання при 30 градусах.
  • Одяг зі шкіри та замші, також як і одяг з хутра, слід ретельно оберігати від атмосферної вологи. Під тривалим впливом води шкіра може деформуватися, а замша - безповоротно втратити свою бархатистість.
  • Багато господинь рекомендують прати пальто з вовни або драпу вручну в теплій воді, а потім сушити в розправленому стані або на вішалці-плічках. У деяких випадках можна користуватися пральною машинкою, виставивши делікатний режим прання і температуру не вище 30С.
  • Плащі з віскози, ацетату або капрону слід прати в теплій воді з пральним порошком для синтетичних тканин (2-3 столові ложки порошку на 5-6 л води). Найбільш забруднені місця потріть ватою з сухим пральним порошком. Полощіть кілька разів у теплій воді, останній раз - в холодній. Щоб плащ після прання і полоскання не залишився м'ятим, повісьте його під теплий душ. Потім, не викручуючи, сушіть на плічках в прохолодному місці, подалі від джерела тепла.
  • Особливий підхід потрібен до верхнього одягу з мембранних тканин. Її не рекомендується прати звичайними миючими засобами. Звичайний порошок засмічує порожнисту структуру мембрани, що призводить до втрати її специфічних якостей. Мембрана в цьому випадку припиняє «дихати» - знижуються властивості повітропроникності. Те ж саме відбувається при використанні кондиціонерів і вибілювачів.

Миючі засоби, до складу яких входить хлор і його похідні, надають дію, зворотне ефекту закупорювання пір мембранної тканини. Молекули хлору надають на мембрану перфоруючу дію, за рахунок чого вона починає краще «дихати», але, внаслідок цього, промокати. Таким чином, знижуються її водовідштовхувальні захисні властивості.
Можливе прання рідким або господарським милом, що не містить хлору. Мембрана при такому пранні залишається цілою, хоча залишається актуальною проблема закупорки пір брудом. В цьому випадку властивості мембрани відновлюються за допомогою використання спеціальних засобів по догляду за мембранними тканинами. Цей спосіб використовується тільки в екстремальних випадках, коли необхідно позбутися від сильних забруднень. Постарайтеся не доводити одяг з мембранних тканин до подібного стану.
Мембранний одяг ні в якому разі не можна прати в пральній машині, замочувати і віджимати. Це також чинить негативний вплив на її специфічні властивості.

Немає коментарів:

Дописати коментар