суботу, 7 січня 2017 р.

Сушка білизни

Про те, як важливо вибрати правильний вид прання, щоб продовжити термін служби речі замислюється кожна жінка. Не менше значення варто надавати також і коректному підходу до сушіння білизни. Відповідний підхід до сушіння дозволить позбутися від таких прикрих неприємностей як:

  • втрата форми (розтягнутість виробу);
  • поява жовтуватого відтінку (особливо явно він проявляється на речах білого та інших світлих відтінків);
  • наявність неприємного затхлого запаху (усунути його можливо тільки за допомогою повторного прання).


Увага - етикетка!

Більшість інформації про те, як необхідно сушити виріб міститься на його ярлику. З огляду на зазначені особливості, можна довгий період часу насолоджуватися зовнішнім виглядом улюбленої речі.

Сушка білизни в машинці

В даний час виробники пральних машин різних брендів включають в перелік опцій можливість сушіння білизни безпосередньо в машині. Після такого процесу річ досить ще трохи підсушити на свіжому повітрі. Такий підхід особливо виправданий, якщо ви хочете досягти екстреної сушки або в зимній період часу, коли процес природного висихання білизни значно подовжується.

Сушка білизни на повітрі

Сушка речей на свіжому повітрі має низку переваг і дозволяє найбільш природним і щадним способом домогтися відмінного вигляду виробу, зберігаючи приємний аромат свіже вистіранної білизни. Однак і цей вид сушки має ряд своїх особливостей:


  • слід враховувати, чи можлива сушка білизни або речей на сонці;
  • варто уникати сушки на сильному вітрі (процес відбувається швидше, але річ швидше зношується, тканина стоншується і стає крихкою);
  • слід звертати увагу на те, в якому вигляді краще сушити білизну (горизонтальному або вертикальному)
  • перш, ніж вивісити білизну, необхідно її добре струсити, щоб зменшити кількість складок і заломів.

Дотримання подібних нескладних правил, посприяє більш тривалому використанню речей, збереженню їх якості, колірної насиченості і форми.

Немає коментарів:

Дописати коментар