четвер, 29 грудня 2016 р.

Як визначити жорсткість води в домашніх умовах

Той факт, що жорсткість води грає величезну роль в процесі прання, не викликає сумнівів. Але як з'ясувати в домашніх умовах, яка саме вода тече з вашого крана? Жорстка вона або м'яка? Сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих, але ефективних порад щодо визначення типу вашої води.

Порадада № 1:

Про жорсткості розповість ТЕН
Якщо ваша пральна машинка часто виходить з ладу через утворення накипу на Тені, значить, їй доводиться мати справу з жорсткою водою. Якщо не вжити заходів в умовах жорсткої води, ваша пральна машина буде постійно ламатися. Використовуйте засіб для пом'якшення води та запобігання утворення накипу при кожному пранні, і ваша машинка буде в повному порядку!


Рада № 2:

Шукаємо накип!
Якщо нова праска швидко вийшла з ладу, не поспішайте лаяти виробника. Перевірте, че засмічена вона накипом. Якщо так, значить вода у вас жорстка. Про жорсткість води також розповість накип в чайнику і засмічення отворів в душі.

Рада № 3:

Більше піни - м'якше вода.
Чим краще піниться пральний порошок, тим м'якше ваша вода! Секрет цієї істини в тому, що в жорсткій воді миючі засоби піняться набагато гірше, адже частина їх витрачається на зв'язування іонів кальцію і магнію. При пранні білизни в жорсткій воді, витрата прального порошку підвищується приблизно на 25-30%.

Рада № 4:

Покличте на допомогу гурмана.
Хочете дізнатися смак справжньої, чистої і м'якої води? Відправляйтеся далеко за місто, в село, не оточене шахтами і заводами. Спробувавши води з колодязя, ви здивуєтеся, наскільки вона ніжна і солодка. На жаль, жителі мегаполісів звикли до різкого смаку водопровідної води. Проте, гурмани з легкістю відрізнять м'яку воду від жорсткої. Адже висока жорсткість погіршує органолептичні властивості води, надаючи їй гіркуватий присмак.

Рада № 5:

Якщо ви визначили, що ваша вода жорстка, радимо застосувати запобіжні заходи. Використовуйте для пиття і в їжу тільки воду, очищену і пом'якшену за допомогою фільтра. А при пранні речей обов'язково додавайте засіб для пом'якшення води та запобігання утворення накипу.

Немає коментарів:

Дописати коментар